<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Biskup Komarica: Papina posjeta podsticaj BiH da krene sa slijepog kolosjeka

BANJALUKA

Biskup banjalučki monsinjor Franjo Komarica izrazio je zadovoljstvo potvrdom da će poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, 6. juna posjetiti Sarajevo, ističući da očekuje da će taj događaj podstaći Bosnu i Hercegovinu da krene sa slijepog kolosjeka ka evropskim civilizovanim zemljama.

01. februar 2015, 12:00

Monsinjor Komarica je u izjavi za Fenu istakao da je time papa Franjo ispunio obećanje koje je i njemu dao prošlog proljeća.

"Papa je shvatio potrebu i opravdanost da dođe nama i 'pogura' i našu zemlju, koja je, nažalost, predugo ostavljena na slijepom kolosjeku, kao i da nas 'pogura' društveno i politički", kazao je biskup Komarica.

Biskup banjalučki kaže da je uvjeren da će svim narodima, a ne samo katolicima u BiH, biti drago zbog najave dolaska pape Franje u glavni grad BiH.

"Ako znamo ulogu sadašnjeg pape u svijetu, pa i među političarima, ne treba sumnjati da će ovaj njegov pohod biti na radost svakom plemenitom i dobronamjernom čovjeku", rekao je on.