<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sukob policije i radnika ispred zgrade Skupštine Tuzlanskog kantona (VIDEO)

Pogledajte potresne snimke iz Tuzle danas

11. februar 2015, 12:00

Na ulicama Tuzle danas je u ranim popodnevnim satima došlo do incidenta u kojem je lakše povrijeđeno nekoliko osoba.

Portal Klix.ba javlja kako su dvije radnice povrijeđene tokom današnjeg sukoba sa pripadnicima policije

Inače, nezadovoljni radnici okupili su se ispred Skupštine TK, a nakon što im je rečeno da predsjednik Senad Alić nije na radnom mjestu odlučili su da pokušaju ući u skupštinske prostorije.

Na tom putu su im se ispriječili službenici MUP-a TK, a u naguravanju su dvije radnice povrijeđene, od kojih je jedna, kako je izjavila, dobila udarac nogom u stomak.

Mučna situacija podsjetila je na februar prošle godine, a službenici policije očito su dobili naredbu da osujete svaki pokušaj radnika da uđu u prostorije Skupštine TK.

Nakon toga strasti su se donekle smirile, a nezadovoljni radnici najavljuju da će i spavati ispred Skupštine TK ako to bude potrebno.

Do kraja dana trebao bi biti organizovan sastanak sa predsjednikom Skupštine TK Senadom Alićem i mandatarom za sastav nove Vlade TK Begom Gutićem. Radnici poručuju kako neće odustati od svojih zahtjeva i da napokon vlast treba početi rješavati njihove nagomilane probleme.


VIDEO : RTV SLON Tuzla - zvanični kanal