<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tuzla: Drugi dan protesta radnika fabrike obuće Aida

Radnici tuzlanske fabrike obuće Aida okupili su se drugog dana protesta na kojem traže od Vlade Tuzlanskog kantona uvezivanje radnog staža u trajanju od 18 godina, pokretanje proizvodnje u fabrici ili materijalno zbrinjavanje

12. februar 2015, 12:00

Predstavnike radnika primio je Mulaga Fejzić, ministar industrije, energetike u rudarstva Tuzlanskog kantona (TK). Sastanku, koji se odvija u Vladi TK, prisustvuje i Bahrudin Bašić, direktor ˝Aide˝ kojeg su nezadovoljni radnici jučer istjerali iz zgrade preduzeća.

U međuvremenu, ispred zgrade Vlade TK čekaju radnici Aide iz tuzlanskog pogona, dok oni iz Lukavca i Dubokog Potoka kod Srebrenika nisu mogli doći na protest zbog, kako kažu, finansijskih problema.

Tokom jučerašnjeg protesta, kada su radnici silom pokušali ući u zgradu Skupštine TK, u naguravanju sa policijom bilo je i povrijeđenih.

˝Za dvije osobe ljekari su se izjasnili da su zadobile lake tjelesne ozljede. Za treću povrijeđenu, koju radnici spominju, nemamo zvaničnu informaciju, ali ne možemo ni negirati da je nekome možda pozlilo ili bilo loše usljed incidenta˝, izjavio je Izudin Šarić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova TK, koji nije mogao odgovoriti na pitanje da li će policija sprovesti internu istragu u vezi sa incidentom.