<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Povučeno 400 komada teškog naoružanja

MOSKVA

Snage Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR) povukle su gotovo 400 komada teškog naoružanja iz područja blizu linije razgraničenja od stupanja na snagu prekida vatre 15. februara, saopštili su predstavnici DNR i LNR, Denis Pušilin i Vladislav Deinego.

26. februar 2015, 12:00

"Počevši od 22. februara, ukrajinska strana nastoji da poništi plan za povlačenje teškog naoružanja koji je sačinio Zajednički koordinacioni centar i potpisale strane u mirovnom procesu", stoji u zajedničkom saopštenju lidera DNR i LNR, prenio je Tass.

"Uzimajući u obzir povlačenje gotovo 400 komada teškog naoružanja koje smo mi sproveli u ovom periodu, bilo bi veoma razočaravajuće za nas da se vratimo na (početne) pozicije ponovo", rekli su Pušilin i Deinego.

Lideri DNR i LNR su izrazili nadu da će Kontakt grupa na sastanku u četvrtak "spriječiti dalje greške", navodi ruska agencija.

Članice trilateralne Kontakt grupe za rješavanje krize u Ukrajini potpisale su 12. februara paket mjera za primjenu ranijih sporazuma iz Minska.

Prema prvoj tački tog dokumenta postavljen je uslov za hitan i sveobuhvatan prekid vatre, koji je stupio na snagu 15. februara u ponoć po kijevskom vremenu.