<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poslanici SNSD-a i DNS-a napustili sjednicu

SARAJEVO

Poslanici SNSD-a i DNS-a napustili su današnje zasjedanje Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nakon što ni ovaj put nije podržan njihov zahtjev da u dnevni red bude uvršten prijedlog za razrješenje dužnosti predsjedavajućeg ovog doma Šefika Džaferovića.

26. februar 2015, 12:00

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac zatražio je u ime Kluba uvrštavanje u dnevni red odluke o razrješenju Džaferovića, navodeći da postoje ozbiljne optužbe i obimna dokumentacija dostavljena Tužilaštvu BiH iz kojih proizilazi ozbiljna sumnja da Džaferović tokom rata nije spriječio niti procesuirao ratne zločine nad Srbima u BiH.

"Imajući u vidu sve to, smatramo da Džaferović više ne može predstavljati Predstavnički dom, odnosno biti predsjedavajući ovog doma niti član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH", istakao je Košarac.

On je dodao da je javnost u Republici Srpskoj, među kojima su i porodice nestalih lica i ratni veterani, veoma zainteresovani za rješavanje ovog pitanja.