<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zbog izlivanja Kupe, putevi kod Karlovca zatvoreni

KARLOVAC

U Karlovcu su na snazi pripremne mjere odbrane od poplave za rijeku Kupu, a za rijeku Koranu još su na snazi redovne mjere odbrane od poplava, izjavila je šef karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak.

26. februar 2015, 12:00

Željeznjak je navela da je za saobraćaj zatvorena saobraćajnica u mjestu Šeketino Brdo, a obilaznica je starim putem kroz Dugu Resu.

Zbog izlivanja rijeke Kupe, zatvoren je državni put kod Koritinje i Županijski put Husje - Kobilić. Saobraćaj je obustavljen i Ulicom Mala Švarča do Logorišta, kao i put prema Gornjim Priselcima, javljaju hrvatski mediji.

Zamjenik rukovodioca odbrane od poplave sektora za srednju i donju Savu Zoran Čavlović rekao je da se narednih deset dana ne očekuju padavine, te da zbog toga ne očekuje ni probleme u krajevima uz Savu, gdje će predstojećih dan ili dva rasti vodostaji.

"Ovaj rast vodostaja posljedica je i kiša i topljenja snijega, posebno u slivu Korane, ali i Kupe, jer je kiša padala i u Sloveniji. Korana puni Kupu, a Kupa se uliva u Savu, tako da Sava nizvodno od Siska raste po četiri centimetra na čas. To je posljedica i ulivanja Une, Vrbasa i Bosne, desnih pritoka Save, jer je bilo dosta kiše i kopnjenja snijega", rekao je Čavlović.