<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bivši policajac upucao člana NO Elektroprivrede

Bivši policajac Teufik Mušić zvani Tufo danas je u Sarajevu teško ranio iz vatrenog oružja člana Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH Fejsala Hrustanovića.

26. februar 2015, 12:00

Član Nadzornog odbora Elektroprivrede i direktor Triglav osiguranja Fejsal Hrustanović ranjen je u pucnjavi koja se jutros dogodila u zgradi Elektroprivrede BiH u sarajevskoj opštini Novo Sarajevo.

Elvedin Grabovica, generalni direktor Elektorprivede BiH, potvrdio je za "Dnevni avaz"informaciju da je u pucnjavi teško ranjen Fejsal Hrustanović, član Nadzornog odbora EP BiH. Pucnjava se desila na ulazu u zgradu.

"Hrustanović je u kritičnom stanju. Nalazim se s njim na CUM-u. Uskoro ćemo imati više informacija", rekao je Grabovica. 

Kako "Avaz" saznaje, u Hrustanovića je pucao bivši policajac koji ga je sačekao ispred ulaza u zgradu gdje se održavala Skupština društva. Prišao mu je i ispalio više metaka  u predjelu nogu i prsa. Listu je potvrđeno da je riječ o neraščišćenim privatnim poslovima koji nemaju veze sa Elektroprivedom.

Kako je kazao jedan uposlenik Elektroprivrede, u zgradu je ušao mladić s pištoljem i upucao jednog člana NO.

Kako je za list potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Sarajevske županije, jedna osoba je povrijeđena u pucnjavi koja se dogodila u 09:55 sati i upućena je na kliniku urgentne medicine KCUS-a, a policija osigurava mjesto događaja.

Prema riječima portparola KCUS-a Muamere Šehić, na KUM je primljena jedna muška osoba. "U tijeku je dijagnostika povreda koje je zadobio", kazala je Šehić.