<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Crveni karton nacionalizmu na sportskim terenima

Predstojećeg vikenda i fudbalska BiH postaće dio globalne evropske akcije podrške sprečavanju rasizma i nacionalizma na stadionima.

26. februar 2015, 12:00

Predstojećeg vikenda biće nastavljena sezona u fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kada će se UEFA FARE programu priključiti i Fudbalski savez BiH (FS BiH) sa klubovima društva najboljih. Konkretno, i fudbalska BiH postaće dio globalne evropske akcije podrške sprječavanju rasizma i nacionalizma na stadionima.

"FARE  program traje već duži niz godina, poruke 'Ne rasizmu' možete vidjeti i na utakmicama Lige šampiona, a i mi smo na reprezentativnim susretima imali aktivnosti ove vrste.  Sada ćemo, u saradnji sa klubovima, prije početka svih utakmica 16. kola Premijer lige BiH ističući banere sa porukom 'FS BiH i FARE - Borba protiv nacionalizma', dati podršku ovom projektu. Vjerujemo da će se uključiti i navijači i ovim putem ih pozivam da svi zajedno damo crveni karton nacionalizmu na sportskim terenima", istakao je za oficijelnu stranicu FS BiH Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje državnog Saveza sa sjedištem u Sarajevu.