<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

KUPEK 115: Skypetransportom do Vlaste Popić i Diskodelije

KUPEK je u nekim prošlim životima često odlazio na putovanja diljem ove naše lijepe regije, da ne kažemo nekadašnje Jugoslavije, pa i šire. Istina, putovanja su bila više virtuelna ali opet...

27. februar 2015, 12:00

Putovalo se. Tako smo se za ovo 115. izdanje odlučili ponovo sjesti na skype vezu i prvo skoknuti do Zagreba kako bi proćakulali o novom albumu Vlaste Popić, a zatim i do Šibenika gdje smo preslušavali i ćakulali o prvijencu Diskodelije.

Prvim albumom Vlaste Popić “Za očnjake”, koji je objavljen u izdanju kragujevačkog SKC-a bavili smo se još u dalekom KUPEK-u # 40 .

Prošlo je od tada dosta Bajrama do drugog albuma koji se pojavio prije mjesečak, dva. Album je nazvan “Kvadrat” i bio je idealan povod za još jedan razgovor sa Ivanom Ščapecom o svim sitnicama koje su sačinile ovaj album, koji je, barem za bend već zastario pa se već radi na novom.

Sa Ivanom smo pričali i o bratskim odnosima sa drugim bendovima diljem ovog naše lijepe regije, o odnosu stare naspram nove glazbene scene, o Teni koja se nije htjela pojaviti na snimanju ovog KUPEK-a i još o nekim sitnicama koje čine Vlastu Popić.

Naravno, bila je ovo idealna prilika i da se posluša najnoviji album sa naslovnim singlom “Ako nisam dobra šta ćemo onda”, koji jasno aludira na naslov jednog od albuma Obojenog programa.

U drugom dijelu emisije spustili smo se do mora i Šibenika gdje su nas u klubu Azimut, koji je uzburkavao duhove katoličke crkve i biskupa Ante I(r)vasa čitavo ljeto, na pivi čekali Rade i Megi iz benda Diskodelija.

Bend je isto tako nedavno objavio svoj album, i to prvijenac, pod nazivom “U vremenu”. Sam kvalitet albuma i prvog singla “Alija” natjerao nas je na put skype vezom u Šibenik gdje smo uz određene smetnje ipak obavili kvalitetan razgovor. Biće je to ta dalmatinska opuštenost na koju se i Megi, inače Zagrepčanka, lako primila.

Da li je i na ovaj bend Rade, koji je bubnjar u bendu, imao presudan uticaj, kako se Megi priključila, zašto su ih zvali šibenskim EKV-om i još o mnogočemu smo pričali u ovom 115. KUPEK-u.

Naravno, i ovo je bila prilika da poslušamo par pjesmica sa Diskodelijinog prvijenca. Stoga, ako nemate pametnija posla uključite se na naš mixcloud kanal i odvrnite pojačala i poslušajte KUPEK # 115.