<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

DIVNI SVIJET: Fotografije koje nam vraćaju vjeru u ljudski rod

Da u ljude ne treba gubiti vjeru, uprkos teškim vremenima u kojima se sve manji broj njh osvrće i brine o drugima, pokazuje ovih 10 fotografija.

27. februar 2015, 12:00

1. Na rođendan dječaka koji boluje od autizma nije došao niko od njegovih školskih drugara. Njegova majka je napravila peticiju preko Fejsbuka, nakon čega su na proslavu došli lokalni policajci, vatrogasci i djeca iz komšiluka.


2. Radnici koji čiste prozore na dječijoj onkološkoj klinici u Memfisu obučeni su kao superheroji, kako bi svaki put oduševili bolesnu djecu i uljepšali im dan.


3. Jedan od zaposlenih u radnji izvukao je veliki suncobran sa stola kako bi od kiše zaštitio deku koji se sa teškoćom kretao.

4. Dva Norvežanina rizikovala su sopstvene živote kako bi spasili malo jagnje koje je upalo u okean.

5. Maratonka Žaklin Kimplimo pomogla je hendikepiranom atletičaru da završi trku, iako ju je to koštalo prvog mjesta na cilju.

6. Policajac je uspio da odgovori mladića od samoubistva. Nakon osam godina, isti taj mladić uručio mu je nagradu Fondacije za prevenciju samoubistava.

7. Čovjek spasava mače iz rijeke uz pomoć kišobrana.

8. Stariji čovjek doživio je srčani udar dok je čistio snijeg na prilazu. Nakon što su ga odvezli u bolnicu, momci iz Hitne pomoći vratili su se kako bi do kraja očistili prilaz ispred kuće.

9. Devojčica koja je prodala svoje plišane igračke i donirala novac Centru za napuštene životinje.

10. Jedna baka nalazila se u staračkom domu, u poprilično teškom stanju, pa je njen unuk riješio da je oraspoloži na nesvakidašnji način, obukavši jednu od njenih spavaćica.