<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ruski opozicionar ubijen u Moskvi

Moskva

"Nemcov je pogođen sa četiri metka u centru Moskve.

27. februar 2015, 12:00

Nemcov je bio poznat kao kritičar predsednika Rusije Vladimira Putina.

"Nemcov je pogođen sa četiri metka u centru Moskve. Istražni tim je na licu mesta", javljaju moskovski mediji pozivajući se na izvore iz policije.

Interfaks javlja da je ruska vlada potvrdila da je na Nemcova pucala nepoznata osoba i da je pogođen sa četiri hica.

BBC prenosi pisanje sajta Meduza da je Nemcov šetao sa jednom ženom blizu Kremlja, kada je nekoliko ljudi izašlo iz automobila i pucalo na njega.

Nemcovljev kolega Juri Barmin potvrdio je na Tviteru informacije sajta Meduza.

"Nemcov je ubijen ispred Kremlja. Grupa muškaraca u automobilu se zaustavila ispred njega i ispalila četiri metka", naveo je Barmin.

Nemcov je bio zamenik premijer tokom mandata predsednika Borisa Jeljcina. Važio je za ekonomskog reformatora dok je vodio jedan od najvećih ruskih gradova, Nižnji Novgorod.

Nemcov je bio smatran za potencijalnog naslednika Borisa Jeljcina, a potom je postao opozicioni političar i žestok kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina.

Njegovu smrt potvrdio je stranački kolega Ilija Jašin za RIA Novosti."Vidim telo, i dosta policije"

Nemcov je u avgustu 2012. objavio izveštaj u kojem je tvrdio da Putin troši milijarde rubalja poreskih obveznika na luksuz.

Putin je navodno na održavanje 20 luksuznih rezidencija, 43 aviona i četiri jahte potrošio 2,5 milijarde dolara godišnje.

Aleksej Kudrin, bivsi ministar finansija, izjavio je da je ovo strasna tragedija za Rusiju.

"Ubistvo se mora rasvetliti po bilo koju cenu", rekao je Kudrin.