<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Hapšenje u Sarajevu zbog droge

SARAJEVO

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH na području Sarajeva uhapsili su lice čiji su inicijali B.P. i pretresli objekte na tri lokacije gdje su pronašli oko 900 grama droge "spid".

28. februar 2015, 12:00

Lice B.P. uhapšeno je sinoć zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Sipe.

"U akciji su pretreseni objekti na tri lokacije radi pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku", navodi se u saopštenju.

Iz Sipe preciziraju da je pretresima pronađeno i privremeno oduzeto oko 900 grama "spida", određena količina tableta zelene boje koje će biti predmet vještačenja, precizna digitalna vaga, određeni novčani iznos i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Ove aktivnosti realizovane su prema naredbama Opštinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Uhapšeno lice je privedeno u službene prostorije Sipe gdje je nad njom izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato Kantonalnom tužilaštvu.