<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Odgođeno podnošenje prijave, novi pokušaj uspostavljanja dijaloga

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva Udruženja poljoprivrednika u BiH u Tuzli odlučeno je da se do srijede, 4. marta odgodi podnošenje krivične prijave protiv premijera Federacije BiH Nermina Nikšića i federalnog ministra finansija Ante Krajine, da bi se ponovo pokušao uspostaviti dijalog sa federalnom vladom.

01. mart 2015, 12:00

"Federalnoj Vladi, konkretno Krajini i Nikšiću, dajemo rok da do srijede, 4. marta, zakažu sastanak na kojem ćemo precizirati dinamiku plaćanja zaostataka. Ukoliko se to ne dogodi, mi paralelno sa ovim čekanjem njihovog odgovora pripremamo krivičnu prijavu u saradnji sa pravnim timom", istakao je predsjednik Udruženja Miro Pejić.

On je nagalasio da će pozvati i pravnike da se uključe u pripremanje krivične prijave zbog kršenja zakona, da bi tu prijavu napravili na valjan način, te da i dalje rade i na pripremi protestnih aktivnosti, piše "Dnevni avaz".

Poljoprivrednici zahtijevaju isplatu federalnih i kantonalnih podsticaja, kao i donošenje programa utroška sredstava na kantonalnom i nivou BiH za 2015. godinu.

Jučerašnjoj sjednici u Tuzli prisustvovali su i poljoprivrednici sa područja Tuzlanskog kantona, a razgovaralo se o zahtjevima poljoprivrednika i daljim aktivnostima prema Vladi FBiH, te o podnošenju krivične prijave protiv Nikšića i Krajine.