<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Džuvo odlazi, novi direktor OSA-e Sead Selman!?

Državne agencije

Almiru Džuvi istekao je 1. juna prošle godine drugi mandat na ovoj funkciji, a na treći nema pravo, pa bi na čelo OSA-e uskoro trebala doći druga osoba, prenosi novinska agencija Patria.

02. mart 2015, 12:00

Špekulacije o Džuvinom nasljedniku već su počele. Kao najozbiljniji kandidati spominju seOsman Mehmedagić, zvani Osmica, nekadašnji pratilac rahmetli predsjednikaAlije Izetbegovića,koji trenutno rukovodi Odjelom za tajno praćenje i dokumentiranje u OSA-i, teSead Selman, direktor Centra za forenzičku i informatičku podršku FUP-a.

Iz određenih kruga plasiraju se informacije da je za ovu funkciju zainteresiran i dogradonačelnik SarajevaAljoša Čampara, ali se, sve su prilike, radi o neozbiljnim špekulacijama.

Isti ti krugovi Čamparu su već ranije “imenovali” za ministra pravde, MUP-a, potpredsjednika Federacije BiH, pa bi uskoro moglo nestati funkcija na koje dogradonačelnika Sarajeva “guraju” bez njegovog znanja.

Inače, direktora OSA-e imenuje Vijeće ministara BiH, na prijedlog predsjedavajućeg, uz konsultacije sa članovima Predsjedništva BiH i Izvršnog odbora i Sigurnosno-obavještajne komisije.