<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U okviru projekta “Izgradnja mira i povjerenja” nastavnicima podijeljeni certifikati

Poslednji od ukupno četiri seminara za nastavnike organizovana u okviru projekta „Izgradnja mira i povjerenja“ završen je proteklog vikenda u Sanskom Mostu podjelom certifikata za učesnike.

02. mart 2015, 12:00

Projektom koji finansira Ambasada Kraljevine Holandije u BiH, a realizuje NVO Genesis Project iz Banjaluke obuhvaćene su dvije škole: Osnovna škola „Holandija“ iz Slatine i Osnovna škola „Fajtovci“ iz Fajtovaca.  

U seminarima čiji je osnovni cilj razvoj koordinacije i kooperacije između ove dvije škole učestvovlao je ukupno 30 nastavnika.

Projekat  „Izgradnja mira i povjerenja“  ima za cilj da pruži djeci, nastavnicima i roditeljima odgovarajuće instrumente, komunikacijske vještine i znanja putem kojih će se osnažiti i ojačati međusobno povjerenje kao preduslov razvoja zajednice i društva. Pored seminara za nastavnike, u školama se realizuju i radionice vršnjačke edukacije na kojima se učenici dodatno edukuju o komunikaciji, nenasilnom rješavanju sukoba, predrasudama i stereotipima.



U okviru projekta „Izgradnja mira i povjerenja“, Ambasada Kraljevine Holandije u BiH doniraće računarsku opremu objema školama u vrijednosti od po 3.500 KM. Savremeno opremljeni kabineti informatike omogućiće školama nastavak komunikacije i saradnje na svim poljima.

Projekat je sa relazacijom počeo 1. novembra prošle, a završava 31. marta ove godine.


Projekat „Izgradnja mira i povjerenja“ odobren je od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS i Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona. Realizuje se pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Holandije u BiH.