<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Primirje u Ukrajini mora biti očuvano

BRISEL

Primirje u Ukrajini, ma koliko krhko, mora da bude očuvano, što ne može da bude ostvareno bez saradnje sa Rusijom, složili su se na sastanku u Briselu predsjednik Slovačke Andrej Kiska i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

03. mart 2015, 12:00

Tema razgovora dvojice zvaničnika osim prekida vatre u Ukrajini, bio je i takozvani informacioni rat.

Slovački predsjednik je na konferenciji za novinare nakon sastanka rekao da smo svjedoci informacionog rata u vidu netačnih informacija i laži koje šire mediji i na Internetu, u vremenu kada se situacija u Ukrajini pogoršava.

"Jasno je da to nije demokratsko širenje nečijeg mišljenja, već plaćena informaciona kampanja", rekao je Kiska.

Stoltenberg je istakao da postoji veliki broj dostupnih metoda u borbi protiv kampanje širenja informacija koje dovode u zabludu, ali da se protiv propagande ne može boriti dodatnom propagandom od strane NATO.

Kiska je rekao da je članstvo Slovačke u NATO prioritet te države sa aspekta njene bezbednosti, prenio je TASR.

"Generalni sekretar je imao pravo kada je rekao da NATO nije samo 'svi za jednog' već takođe "jedan za sve", rekao je Kiska.

Sastankom sa Stoltenbergom, Kiska je počeo dvodnevnu posjetu Briselu zajedno sa ministrom za spoljne i evropske poslove Miroslavom Lajčakom i izaslanikom Slovačke u NATO Tomasom Valasekom.

Kiska treba da se sastane sa predsjednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom kasnije u toku dana, navela je slovačka agencija.