<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Protest zbog ubistva beskućnika u Los Anđelesu

LOS ANÐELES

Na desetine ljudi izašlo je na ulice Los Anđelesa, tražeći pravdu i osuđujući ubistvo beskućnika kojega su ubili policajci, jer je jednom od njih pokušao da otme pištolj.

04. mart 2015, 12:00

Demonstranti su se okupili ispred sjedišta policije Los Anđelesa protestujući zbog ubistva koje se desilo u nedjelju i koje je najnovije u nizu ubistava Afroamerikanaca za šta je odgovorna policija.

List "Los Angeles times" je, pozivajući se na policijske izvještaje, naveo da je ubijen 39-godišnji Čarli Satarmina Robinet, koji je bio osuđen zbog oružane pljačke prije 15 godina, prenijela je agencija AFP.

Bio je uhvaćen sa 33.500 američkih dolara dok je namjeravao da pobjegne iz banke koju je opljačkao, a kasnije je vlastima rekao da je tim parama namjeravao da plati časove glume u pozoristu Beverli Hils, navodi list.

Oslobođen je u maju prošle godine, javlja "LA times".

Ubijen je poslije guranja sa policijom u gradskoj oblasti koju naseljavaju beskućnici, Skid Rou, a lokalno je bio poznat pod nadimkom Afrika.

Šef policije Los Anđelesa Čarli Bek, rekao je da je žrtva pokušala da otme pištolj jednom od četvorice policajaca koji su pokušavali da ga obuzdaju.

Na društvenim mrežama je objavljen snimak ubistva što je pokrenulo kritike na račun taktike policajaca.

"Hej, hej, ho, ho šef Bek mora da ide", uzvikivali su demonstranti ispred zgrade policije.

Stiv Diaz, član grupe Akcione mreže Los Anđelesa, pozvao je policijsku komisiju da procesuira policajce koji su bili uključeni u ubistvo.

Portparol Isljedničke kancelarije okruga Los Anđeles odbio je da objavi identitet žrtve i rekao je da je samo rodbina obaviještena.

On je dodao da će više detalja o uzroku smrti biti poznato nakon autopsije.