<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Divac imenovan za potpredsjednika Sakramento Kingsa

SAKRAMENTO

Vlade Divac, legendarni srpski košarkaš i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, imenovan je na mjesto potpredsjednika košarkaških operacija u Sakramento Kingsima, objavljeno je na sajtu tog američkog NBA ligaša.

04. mart 2015, 12:00

U novoj ulozi 47. godišnji Divac radiće kao savjetnik stručnog štaba, a biće zadužen za pomoć u globalnom brendiranju Sakramenta, procjeni talenata i proširenju navijačke baze kluba iz glavnog grada Kalifornije.

"Velika je čast vratiti se u grad koji mi je dao nezaboravno životno iskustvo. Sakramento Kingsi uvek su bili u mojim mislima i uvek sam želeo neku ulogu u klubu. Zahvalan sam na ovoj prilici", rekao je Divac.

Divac je bio jedan od prvih Evropljana koji je zaigrao u NBA ligi, gdje je proveo 16 godina uspješno braneći boje Los Anđeles Lejkersa, Šarlota i Sakramenta.

Šest sezona provedenih u Sakramento Kingsima između 1998. i 2004. smatraju se za najuspješniji period u istoriji tog kluba.