<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučki pjesnici poručuju: Poezija je in

<p>Nastup smo zamislili kao iskorak iz tipičnih prostora u kojima se govori poezija i njeno 'ubacivanje' u svakodnevni život u mjesto gdje se kreće veliki broj ljudi, rekla je pjesnikinja Tanja Stupar Trifunović.</p>

22. mart 2011, 12:00

Svjetski dan poezije pod parolom "Poezija je in" u organizaciju Narodne i univerzitetske biblioteke RS obilježen je juče u tržnom centru Merkator u Banjaluci tako što su mladi pjesnici preko razglasa čitali svoje pjesme.

U čitanju su učestvovali pjesnici Tatjana Bijelić, Borjana Mrđa, Berislav Blagojević, Goran Dakić, Danijel Gatarić i Tanja Stupar Trifunović.

"Nastup smo zamislili kao iskorak iz tipičnih prostora u kojima se govori poezija i njeno 'ubacivanje' u svakodnevni život u mjesto gdje se kreće veliki broj ljudi", rekla je Stupar Trifunovićeva, urednik kultrnog programa u NUB RS i jedna od učesnica javnog čitanja.

Svjetski dan poezije UNESCO je proglasio 21. marta 1999. godine s ciljem promovisanja čitanja, pisanja, objavljivanja i proučavanja poezije širom svijeta.