<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Svjetska banka spremna da pomogne u reformama

SARAJEVO

Novi šef Kancelarije Svjetske banke u BiH i Crnoj Gori Tatjana Proskurjakova izjavila je danas da je Svjetska banka spremna da pomogne u realizovanju reformi na koje su se obavezale vlasti BiH.

04. mart 2015, 12:00

Tokom susreta sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, Proskurjakova je izrazila nadu da će se vlasti BiH fokusirati na rješavanje praktičnih pitanja da bi život građana bio unaprijeđen.

Ona je na sastanku u Sarajevu upoznala Bevandu o izvještaju pod nazivom "Sistemska dijagnostika zemlje", koji priprema Svjetska banka i koji bi uskoro trebalo da bude završen.

Bevanda je rekao da su reforme na koje su se vlasti obavezale prioritet i da je u narednom periodu potrebno raditi na njihovoj realizaciji, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Svjetskom bankom i izrazio spremnost za njen nastavak u narednom periodu.

Sagovornici su razgovarali o reformama na svim nivoima i o novim programima Svjetske banke.