<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Halilhodžić: Misimović je otišao prerano

SARAJEVO

Prerani završetak karijere Zvjezdana Misimoviće iznenadio je sve, a posebno ljude iz svijeta fudbala.

04. mart 2015, 12:00

Među njima je i bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

"On ima 32 godine i to je izuzetno rano. Zbog čega je to odlučio, ne znam. Ne poznajem ga privatno, ali znam kakav je na terenu. Radi se o igraču s mnogo talenta, koji je vjerovatno mogao postići malo više u fudbalu", izjavio je Halilhodžić.

Prema njegovim riječima, Miske je mogao odigrati još dvije ili tri vrhunske sezone, prenosi Klix.

"Misimovićev rani završetak karijere je šteta i za njega i za BiH. On je još uvijek mlad, u njegovim godinama se može igrati još barem dvije ili tri sezone na visokom nivou. Šteta, ali to je njegova odluka", rekao je bh. fudbalski stručnjak.

Halilhodžić je uzeo sebe kao primjer igrača koji i sa 34 godine može biti u samom vrhu evropskog fudbala.

"Ja sam sa 34 godine odigrao jednu od najboljih sezona u karijeri. Postigao sam 28 golova i bio bronzana kopačka Evrope. Bio bih i zlatna da se nisam povrijedio. Konkurenti su postigli puno golova u posljednjem kolu; to je bilo namješteno, a da nije bilo toga, ostao bih prvi strijelac. Moj primjer govori da su to godine u kojima se može dobro odigrati", jasan je bio Halilhodžić.

Ko je igrač koji dostojno može zamijeniti Misimovića, Halilhodžić nije želio komentarisati.

"To zna Meša, ja ne bih ulazio u to. U svakoj zemlji ima selektora koliko i stanovnika, tako da ne želim da se miješam i dajem prijedloge, jer imam i svojih briga. Vjerovatno da BiH ima talenata koji će Misketa zamijeniti, niko nije nezamjenjiv", kazao je Vaha.

Halilhodžić je nakon odlaska iz Trabzonspora dobio nekoliko ponuda. Navodno, blizu je novog angažmana, ali još ne želi ništa da otkrije.

"Zasad nemam nikakav komentar. Sve će biti poznato kada dođe pravo vrijeme za to", završio je Halilhodžić.