<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kada će snijeg prestati da pada? Pročitajte vremensku prognozu

Pročitajte vremensku prognozu...

05. mart 2015, 12:00

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa obilnijim padavinama. U Hercegovini i u sjevernim područjima Bosne sa kišom, a u ostatku zemlje sa snijegom ili susnježicom. Vjetar, umjeren do jak, sjeveroistočni. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne mogući su olujni udari vjetra. Dnevna temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Više padavina u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Bosni se očekuje snijeg ili sunježica, koji će tokom dana, u nižim područjima postepeno preći u kišu. Na krajnjem jugoistoku Hercegovine, u jutarnjim satima, moguća je slaba kiša. Vjetar, umjeren do jak, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sa olujnim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu do 4 do 8, a dnevne od -2 do 6, na jugu od 5 do 12 °C.

U subotu u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne umjereno, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg ili kiša očekuju se u istočnim i centralnim dijelovima Bosne. Vjetar, slab do umjeren, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak, na momente olujan, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -4 do 1, na jugu do 2 do 7, a dnevne od 0 do 8, na jugu od 6 do 12 °C.

U nedjelju umejereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremene u sjeverni i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -6 do 1, na jugu do 2 do 6, a dnevne od 2 do 9, na jugu od 7 do 12 °C.

Od ponedjeljka do petka očekuje se period suhog i stabilnog vremena. Jutra svježija sa maglom i mrazom, a tokom dana se očekuje sunčanije vrijeme. Jutarnje temperature od -9 do 1, na jugu od 1 do 6, a dnevne, uglavnom, 2 do 10, na jugu od 8 do 14 °C.