<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Hrvatska: Snijeg u gorju i olujni vjetar uz obalu, dionice cesta zatvorene za promet

U priobalju je u prekidu trajektni promet zbog orkanske bure, a zbog bure i snijega u gorju zatvorene su dionice atocesta prema rijeci i Splitu iz Zagreba te dionice državnih cesta

05. mart 2015, 12:00

Zbog orkanske bure u priobalju i zimskih uvjeta u središnjoj gorskoj Hrvatskoj prekinut je trajektni promet prema otocima, a pojedine dionice cesta zatvorene su za sva vozila, javlja Anadolu Agency (AA).

Gorski dio Hrvatske prekriven je snijegom zbog čega vladaju zimski uvjeti na cestama u Lici i Gorskom Kotaru. Zbog jake i olujne bure u prekidu je trajektni promet na velikom dijelu priobalja, a neke dionice cesta su zatvorene za sav promet.

Zbog orkanske bure za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Krčki i Paški most te dionice jadranske magistrale te dionica autoceste Rijeka – Zagreb.

Zbog jake bure i zimskih uvjeta blokiran je promet za najveću skupinu teretnih vozila između sjevera i juga zemlje.

Meteorolozi najavljuju moguće pogoršanje vremena, a Hrvatski autoklub (HAK) savjetuje vozače da ne kreću na put bez zimske opreme.