<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zuckerberg otkrio šta se pita prije nego nekome daje posao

Facebook zapošljava velik broj ljudi, a nekad je u selekciju uključen i sam Mark Zuckerberg. Jedno pitanje pomaže mu kako bi znao je li taj čovjek baš za njih

07. mart 2015, 12:00

Facebook zapošljava ogroman broj ljudi, no u nekim slučajevima u odluku je uključen i Mark Zuckerberg, a šef Facebooka otkrio je kako mu jedno pitanje pomaže odlučiti je li ta osoba dobra za njih:

Da li bih ja bio sretan da radim za tu osobu?

U svom govoru na Mobile World Congressu u Barceloni, Zuckerberg je rekao kako će posao dati samo onom kandidatu za kojeg bi i sam htio raditi. Dodaje kako mu je to prilično dobar test, a jedna od takvih zasigurno je i Sheryl Sandberg, šefica operacija u Facebooku.

Na pitanje o tome kako je raditi s njom, Zuckerberg je dodao da je ona za njega mentor i netko tko je bio ključan u izgradnji Facebooka u posao i 'zdravu organizaciju'.

Ne treba očekivati Facebook auto

Odgovarajući na pitanja publike, među kojima je bilo i rade li na tehnologijama poput Googlea i Applea koji razvijaju svoje automobile, Zuckerberg je rekao da su fokusirani kako bi bili tvrtka koja povezuje ljude. I dok je govorio o radu na Oculus Riftu, naglasio je da se sve što rade opet vraća na povezivanje ljudi. Govoreći o lažnim postovima i stvarnim pričama Zuckerberg je rekao da je teško nekad razlučiti jedno od drugog. Dodao je kako se prevare javljaju 2,5 brže od stvarnih priča. Iako ih neće skidati, kaže da su sve bolji u njihovu skrivanju s Feeda, prenosi TNW.