<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Duh madridskih ulica u Demofest klubu

<p>Za samo tri godine muzičkog stvaranja, članovi Canteca de Macao prošli su put od svirki na ulicama Madrida, preko svirki u malim klubovima radi zabave, pa sve do svirki na pozornicama nekih od najprestižnijih festivala na španskoj i međunarodnoj sceni, čak bez albuma objavljenog u to vrijeme.</p>

22. mart 2011, 12:00

Koncert španske grupe Canteca de Macao biće održan večeras u Demofest klubu u Banjaluci sa početkom od 22.30 časova.

Nakon prošlogodišnje međunarodne turneje na kojoj su predstavili svoj treći album pod nazivom "Agua pa la tierra" (Warner 2009.), Canteca de Macao je ponovo na međunarodnoj turneji “Soplan nuevos vientos” sa novim sastavom benda.
Zvuk Canteca de Macao nemoguće je podrediti nekom strogo određenom stilu. Oni ne sviraju niti jedan čisti zvuk: ni flamenco, ni rock, ni ska, ni punk, ni heavy, ni reggae, ni salsu, ni jazz... Upravo je po tome bend prepoznatljiv i to je ključ njihovog uspjeha pred raznovrsnom publikom.

Za samo tri godine muzičkog stvaranja, članovi Canteca de Macao prošli su put od svirki na ulicama Madrida, preko svirki u malim klubovima radi zabave, pa sve do svirki na pozornicama nekih od najprestižnijih festivala na španskoj i međunarodnoj sceni, čak bez albuma objavljenog u to vrijeme.

Od tada su nastala tri albuma a za njima su uslijedili višestruki nastupi po Evropi, Latinskoj Americi i Srednjem Istoku. Canteca de Macao su čak u Njemačkoj, u Gloria Theater rasprodali koncert na kojem je bilo više od 1000 ljudi.

Tajna je u njihovim moćnim nastupima koje prati dobar spoj sa publikom bilo gdje da nastupaju. Pored toga, njihova stalna prisutnost na ulicama i slobodna dostupnost albuma na internetu, dovodi do stalnog povećanja broja fanova.

Danas, nakon devet godina karijere, devet članova ovog “mestizo” benda, uspjeli su da kroz svoju muziku izraze multikulturalnost modernih gradova: fuziju Afrike, Amerike, Azije I Evrope, fuziju ska, reggae i rumba ritmova.

Ulaz na koncert košta 5 KM.