<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Glavaš ide u Remetinec: Krše moja ljudska prava, počinjem štrajk glađu

U toku je sprovođenje Branimira Glavaša u zatvor Remetinec po nalogu zagrebačkog Županijskog suda.

05. mart 2015, 12:00

Sud u Zagrebu izdao je ovaj nalog osječkoj policiji, nakon što je Vrhovni sud zaključio da bi Glavaš na slobodi mogao da uništi dokaze ili utiče na svjedoke, te mu odredio istražni zatvor u kome bi trebalo da dočeka konačnu presudu za ratne zločine u Osijeku.

"Sud je izdao nalog za Glavaša, koji ide policiji u Osijeku. Oni bi tokom dana trebalo da ga dovedu", rekao je portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Prema odluci Vrhovnog suda, istražni zatvor Glavašu može da traje do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, ali ne duže od kazne na koju je nepravosnažno osuđen.

Odluka je donesena nakon žalbe tužilaštva na odluku varaspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda od 6. februara da Glavaš, nakon izlaska iz zatvora u Mostaru, može da se brani sa slobode.

"Poštovane građanke i građani!

Ovo je šesti puta da sam uhićivan od strane hrvatskog pravosuđa, a upravo se događa još jedan pravni presedan u mom desetgodišnjem političko-pravosudnom progonu. Kako sam i rekao kada sam se vratio u Hrvatsku, ne odustajem od borbe za dokazivanje svoje nevinosti i pred ovakvim politički instrumentaliziranim pravosuđem zbog svoje obitelji, svih građana Osijeka, Slavonije i Baranje i svih onih koji su sudjelovali u pravednom Domovinskom ratu kojim je stvorena i obranjena neovisna Hrvatska. Znajte, obrana grada Osijeka je čista kao suza i nemate se čega stidjeti. Vama svima, zahvaljujem na dugogodišnjoj potpori.

Daljnju pravnu bitku će nastaviti voditi moji odvjetnici, a meni nažalost preostaje jedini način borbe i prosvjeda protiv desetgodišnjih kontinuiranih kršenja građanskih i ljudskih prava zajamčenih Ustavom RH i međunarodnim konvencijama - ŠTRAJK GLAĐU, sa kojim započinjem ovoga trenutka, odnosno mojim šestim uhićenjem.

HDSSB nastavlja političku borbu i pozivamo građane da nam se pridruže, jer ovakva vlast (izvršna, zakonodavna i sudska) je teška sramota za hrvatski narod koji takvo što ne zaslužuje.", rekao je brnaimir Glavaš novinarima ispred zgrade prije nego su ga odveli.