<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Potvrđena optužnica za ubistvo Ćuruvije

BEOGRAD

Viši sud u Beogradu potvrdio optužnicu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, javili su beogradski mediji.

05. mart 2015, 12:00

Nova optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije podignuta je 29. decembra prošle godine, objavio jeRTS.

Za ubistvo Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine optužena su četvorica bivših pripadnika Državne bezbednosti zbog sumnje da su "iz niskih pobuda" ubili novinara i vlasnika lista ''Dnevni telegraf'' Slavka Ćuruviju, 11. aprila 1999. godine.

Optuženi su tadašnji načelnik Resora DB Radomir Marković, načelnik beogradskg centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak.

Oni su optuženi za krivično djelo teškog ubistva. Marković se tereti da je to delo izvršio u podstrekavanju, a ostali su optuženi kao saizvršioci.

Ćuruvija je ubijen u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gdje su se nalazile prostorije marketing službe ''Dnevnog telegrafa'', u vremenu između 16.39 i 16.45. Ćuruvija je ubijen na Vaskrs, 11. aprila 1999, tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Sa Ćuruvijom je u vrijeme ubistva bila njegova nevjenčana supruga, istoričarka Branka Prpa, koja je svjedočila u istrazi tokom koje je saslušano više desetina svjedoka.