<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đoković i Delić otvaraju duel reprezentacija u Dejvis kupu

KRALJEVO

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i 158. igrač na ATP listi Mate Delić otvaraju duel reprezentacija Srbije i Hrvatske u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa.

06. mart 2015, 12:00

Duel Đokovića i Delića počinje od 13 časova, a zatim će na teren Viktor Troicki i talentovani hrvatski tinejdžer Borna Ćorić.

Prvi reket svijeta istakao je da veoma dobro poznaje hrvatske tenisere, iako nikada nije igrao sa Delićem, i ocijenio da će velika prednost srpskog tima u predstojećem susretu biti iskustvo, donosi B92.

"Samo reči hvale imam za Ćorića, na pravom je putu, zreo je za svoje godine i kada neko ko ima 18 godina u kratkom roku, za četiri-pet meseci, pobedi Nadala i Mareja zaslužuje da se o njemu tako priča. Delića takođe znam, jer se naši očevi poznaju i trenirali smo zajedno u Australiji prije nekoliko godina. Prvi put ćemo igrati jedan protiv drugog, visok je i to koristi prilikom servisa", rekao je Đoković i ponovio da Kraljevo i taj dio Srbije zaslužuju da budu domaćini velikog događaja kakav je Dejvis kup.

Selektor Srbije Bogdan Obradović zadovoljan je činjenicom da je cijeli tim na okupu, istakavši da su svi u dobroj formi i da je prisutna dobra energija i atmosfera.

"Želimo pobedu i to ne krijemo. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku navijača, jer znam da Kraljevčani vole sport i da ne štede dlanove i grla. Ne očekujem nikakve probleme, verujem da će sve biti fer i korektno, jer i najmanji eksces bi štetio i našim igračima. Navijanje nama ide u prilog, a protiv rivala. Tako je svuda u svetu, tako će biti i u Kraljevu", zaključio je Obradović.

Glavni adut repezentacije Hrvatske, Borna Ćorić, je rekao da se raduje meču u Kraljevu.

"Spreman sam 100 odsto za Troickog, osjećam se dobro, a samopuzdanje mi daju rezultati sa posljednjih turnira. U dva dana igraću protiv tenisera koji su u top 50, daću sve od sebe i ići ću na pobjedu. Čuo sam da me porede sa Novakom Đokovićem, to mi godi, jer igramo slično", rekao je Ćorić.

U subotu od 14 časova Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraće dubl meč protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedjelju posljednjeg dana takmičenja, ako bude bilo potrebe, od 13 časova sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Selekcija Srbije želi drugi trofej u Dejvisu kupu, poslije trijumfa 2010. godine kada je osvojena jedina "Salatara" u istoriji Srbije.