<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Načelnik Prnjavora za BUKU: Na djelu je pokušaj revizije izbornih rezultata

Prnjavor politički vrije. Na sve strane bruje informacije o tome kako lokalni SNSD želi da SDS-u „preotme“ skupštinsku većinu te kako načelnik Prnjavora Siniša Gatarić ne drži sve konce, a ni sve odbornike, u svojim rukama. Prvi čovjek Prnjavora tvrdi: SNSD pokušava revidirati rezultate lokalnih izbora

11. mart 2015, 12:00

Navodno nekoliko odbornika SDS-a već razmišlja o prelasku na „drugu stranu“ što je indirektno potvrdio Drago Kalabić, istaknuti član SNSD-a i bivši član Parlamentarne skupštine BiH kazavši medijima kako su „SDS-ovci u Prnjavoru ključni ljudi za promjene“.

Nedavna žestoka rasprava između bivšeg SDS-ovca Branka Šikanića i predsjednika lokalnog parlamenta Borka Lukanovića a koja umalo da završi fizičkim obračunom još jedna je potvrda da je situacija u tom gradu uzavrela.

Dok SNSD brusi zube i tvrdi da uskoro dolazi kraj SDS-ovoj skupštinskoj većini, prvi čovjek opštine načelnik Siniša Gatarić smiruje strasti i tvrdi za naš portal kako je situacija u tom gradu stabilna a da će do promjene skupštinske većine doći tek nakon lokalnih izbora 2016.godine.

Načelnik Prnjavora Siniša Gatarić osvrnuo se na nedavni incident u prnjavorskoj skupštini kazavši gospodin Lukanović kao predsjednik Skupštine pokušao da zaštiti dignitet funkcije koju obavlja, a samim time i sebe kao čovjeka.

„Na pomirljiv ton gospodina Lukanovića sa pozivom na razumijevanje i rješavanje svih problema putem institucija Opštine i Republike, gospodin Šikanić je brutalno, primitivno, neprimjereno i neljudski nasrnuo i čak pokušao Lukanovića da udari člašom i tako mu nanese tjelesne povrede“ kaže u izjavi za BUKU Siniša Gatarić.

„Žalosno je, što je u čitavoj priči onaj ko je sprečavao Šikanića da udari Lukanovića, vjerovatno bio i podstrekač napada na Lukanovića“ dodaje načelnik Gatarić.

On tvrdi kako je u opštini Prnjavor na djelu pokušaj revizije izbornih rezultata sa zadnjih lokalnih izbora, gdje Drago Kalabić (člna SNSD-a i bivši član Parlamentarne skupštine BiH, op.E.P. ) nakon niza poraza koje je doživio od strane SDS-a, „pokušava na jedan veoma neprimjeren način da promjeni volju i želju građana, koji su dali do sada najveću podršku jednom načelniku, a to je preko 10.000 glasova“.


“Pokušava Kalabić da prekomponuje skupštinsku većinu, što apsolutno nije moguće u Prnjavoru, jer je ona stabilna. Uzaludnim pokušajima sebe dovodi u centar pažnje kao političkog pajaca i dokazuje koliko je nemoćan i jadan, a sa druge strane nanosi ogromnu štetu opštini Prnjavor, koja se u ružnom i negativnom kontekstu od strane režimskih medija prikazuje kao sredina u kojoj nema tolerancije i razumijevanja“ tvrdi Siniša Gatarić za BUKU.

Prema njegovom mišljenju politička situacija u Prnjavoru je veoma stabilna.

“Skupštinska većina je neupitna, i od 15 odbornika koliko je potrebno za skupštinsku većinu, mi imamo 19, a  Drago Kalabić ima 6. Dok su ostala četiri odbornika u nekom smislu neutralna i pasivizirana, a neki od njih nisu ni fizički prisutni“ kaže načelnik Prnjavora Siniša Gatarić.

Na pitanje novinara BUKE o tome da li će Prnjavor doživjeti novu skupštinsku većinu Gatarić je odgovorio: Hoće poslije lokalnih izbora 2016. godine.