<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Radnici Kosmosa poručuju: Dok vi živite u luksuzu naše porodice su gladne (FOTO)

BANJALUKA

Radnici traže isplatu minimalno dvije plate, a štrajk nastavljaju i naredne sedmice.

13. mart 2015, 12:00

Sindikat preduzeća Kosmos danas je organizovao protestnu šetnju od preduzeća do trga Krajnine u Banjaluci. Pogledajte kako je trenutno na trgu u Banjaluci gdje se nalazi reporter BUKE.

Radnici su se okupili simbolično u 5 do 12 da bi ukazali na situaciju u kojoj se nalaze. Traže isplatu minimalno dvije plate, a štrajk nastavljaju i naredne sedmice.

Radnici nose transparente na kojima piše "Hoćemo platu","Hoćemo hljeb", "Uništili su preduzeće",  i uzvikuju: "Dajte nam naše zarađene pare!"

Željko Nikolić, presjednik štrajkačkog odbora rekao je ranije da protestnom šetnjom ovaj sindikat želi da ponovo ukaže Vladi Republike Srpske kao vlasniku preduzeća nezadovoljstvo zbog dinamike rješavanja nagomilanih problema u tom preduzeću, posebno ukazujući na socijalni status radnika koji nisu primili platu više od godinu dana.



"Borba ovog sindikata za svoje zarađene plate traje nekoliko mjeseci i u tom zahtjevu radnici su jedinstveni. U par navrata postojala su obećanja Vlade Republike Srpske da će se njihov status riješiti, pa je tako Vlada Republike Srpske u cilju rješavanja problema osnovala radnu grupu. Međutim, radna grupa nije ostvarila nikakav napredak u tom smislu, jer je sve ostalo na riječima i obećanjima", istakao je Nikolić.



Podsjetimo da su se početkom februara radnici Kosmosa okupili u Parku "Mladen Stojanović" kako bi izrazili nezadovoljstvo, jer im nisu ispunjena obećanja.