<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Srbija: Nema informacija o preživjelima nakon pada helikoptera koji je prevozio bebu

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, u ranim jutrošnji časovima, u okolini aerodroma Surčin u Beogradu, srušio se vojni helikopter koji je iz Raške prevozio bebu za Beograd

14. mart 2015, 12:00

Broj osoba koji se nalazio u helikopteru još uvek nije utvrđen, kao ni da li ima preživelih. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, u letjelici se nalazilo sedmero ljudi.

„U okviru operacije traganja i spasavanja, u kojoj je 13. marta životno ugrožena beba transportovana iz Raške u Beograd, helikopter HT 48, odnosno „Mi 17" pao je u širem reonu aerodroma Surčin", navedeno je u saopštenju.

Kontrolni toranj izgubio je vezu sa letelicom u petak, 13. marta u 22.31 sati, navodi se u daljem tekstu saopštenja te da će vanredna konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteni detalji biti održana danas, a termin će naknadno biti utvrđen.

Vojni helikopter je poleteo sinoć ka Beogradu i trebalo je da beba bude prevezena na Institut za majku i dete. Beba iz Novog Pazara sa respiratornim problemima prethodno je bila u sanitetskom vozilu koje, zbog odrona na putu između Raške i Kraljeva, nije moglo da prođe pa je upućen helikopter Vojske Srbije.

Zbog loših vremenskih uslova i guste magle helikopter je bio prinuđen da kruži u blizini aerodroma u potrazi za pogodnim mjestom za sletanje.