<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nema preživjelih u padu helikoptera

U padu vojnog helikoptera, koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara, nema preživelih, saopštilo je Ministarstvo odbrane nakon izvršenog uviđaja.

14. mart 2015, 12:00

Prema poslednjim informacijama, tragedija je odnijela sedam života - stradalo je četvoro pripadnika Vojske Srbije, dva pilota i dva tehničara, dvoje medicinskih radnika iz Novog Pazara i dijete staro pet dana, piše B92.

Uviđaj je izvršila Vojna policija, a svi detalji nesreće biće saopšteni na vanrednoj konferenciji za novinare, koja je zakazana za 13 časova.

Zbog ovog događaja Vlada Srbije je zakazala vanrednu sjednicu u 11 časova.

Podsjećamo, vojni helikopter koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u Beograd srušio se u blizini aerodroma Nikola Tesla, potvrđeno u Ministarstvu odbrane.

Vojna transportna letelica "Mi-17" angažovana u akciji spasavanja bebe stare pet dana stigla je do Beograda oko 22h, ali je bila prinuđena da zbog loših vremenskih uslova kruži u blizini aerodroma u potrazi za pogodnim mjestom za slijetanje.

Helikopter je nestao sa radara poslije ponoći, kada je izgubljen i kontakt sa posadom.

Ubrzo je pokrenuta potraga, a helikopter je pronađen u blizini aerodroma, pored auto-puta.

Uzrok nesreće su najvjerovatnije loši vremenski uslovi i gusta magla i pretpostavlja se da je letjelica ostala bez goriva.

Izuzetno loši uslovi su cijele noći otežavali avio-saobraćaj iznad Beograda i zbog guste magle i slabe vidljivosti su avioni ili kružili iznad aerodroma "Nikola Tesla" ili su preusmjeravani na druge aerodrome.