<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Promocija filma: „Ah, što ćemo ljubav kriti“

Kratkometražni film „Ah, što ćemo ljubav kriti“ je završni master rad Duška Mazalice na Fakultetu Dramskih Umjetnosti u Beogradu.

25. mart 2015, 12:00

Radnja filma je smještena u vremenu sukoba tradicionalnih običaja i iskrene ljubavi, a ispričana je bez dijaloga kojeg prati pjesma kao naracija.

Ovaj neobičan pristup tematici žanrovski je određen kao ''sevdah opereta''. Tradicionane pjesme „Moj Dilbere“, „Mila majko šalji me na vodu“ i „Ah, što ćemo ljubav kriti“ prate naraciju skrivenih unutrašnjih osjećanja.

Pjesme na svoj način pjeva Marija Šestić uz pratnju Siniše Stjepanovića. Svaka od tih pjesama biće predstavljena kao muzički spot koji neće otkrivati osnovnu priču filma. Iz tog razloga svaki od tih spotova zaslužuje posebnu premijeru i događaj koji je ujedno kampanja kratkog igranog filma „Ah, što ćemo ljubav kriti“, promocija talenata kakva je Marija Šestić i očuvanje kulturne muzičke baštine.

Dana 26.03. sa početkom od 19 časova u poznatom banjalučkom restoranu Kazamat na tvrđavi Kastel, premijerno će biti prikazan video-spot za pjesmu „Moj Dilbere“, prvu od tri navedene pjesme. Istovremeno, ovaj video-spot će istog dana i u istom terminu doživjeti svoju televizijsku premijeru na programu Televizije Republike Srpske.

Mjesto i vrijeme održavanja premijera video-spotova za pjesme „Mila majko šalji me na vodu“ i „Ah, što ćemo ljubav kriti“, biće naknadno saopštene, a završni događaj, premijerno prikazivanje filma, planiran je za kraj 2015. godine i održaće se u Dječijem Pozorištu RS u Banjaluci.



Marija Šestić u pratnji Siniša Stjepanović

Režija: Duško Mazalica i Mladen Đukić

Fotografija: Igor Šamara

Montaža: Aleksandar Bundalo i Mladen Đukić