<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

KUPEK 119: Straight Mickey and the Boyz are back in town

Mikija i d bojze smo u više navrata do sada slušali u KUPEK-u i non-stop je ideja o njihovom gostovanju visila u vazduhu. Na kraju, oni su se potrudili da nas šutnu u dupeta, objavili su prvi album i tako nas ostavili bez opravdanja.

26. mart 2015, 12:00

Postoje brojna svedočenja hodočasnika sa koncerata benda Straight Mickey And The Boyz kako je to za njih bilo čak i katarzično iskustvo. Srećom, pa prilika za pogledati ovaj bend ima poprilično. Sa druge strane jako je malo svedočenja, odnosno objavljenih razgovora koji pomažu za dodatno upoznavanje ovog žestokog beogradskog trojca.

Bend je nedavno objavio i svoj prvenac istoimenog naziva „Straight Mickey And The Boyz“, o čemu smo i pričali u ovom 119. izdanju KUPEK-a. Zašto je album sniman u Rijeci, hoće li zbog svojih zasluga, odnosno čestih svirki po dalmatinskim gradovima, uskoro dobiti i državljanstvo Republike Hrvatske, kako je nastao bend, ali i o brojnim drugim stvarima pričali smo sa Mikijem i Danilom.

Naravno, u pauzama smo preslušavali album. Nadamo se da smo bar donekle popunili postojeće praznine, a nadamo se isto tako da će povoda za razgovor sa Mikijem i bojzima biti još dosta.

U poslednoj trećini emisije konačno smo skoknuli do Vinkovaca gde nas je sačekao Toni Marić, otac DORF-a, odnosno Festivala dokumentarnog rock filma gde su prošle godine bili i Miki i bojzi.

Toni nam je obrazložio nagrade koje su na ovogodišnjem DORF-u podeljene, a otkrio nam je i nekoliko planova za budućnost. Potrudili smo se da i KUPEK nametnemo u te planove.

Nakon čitave serije KUPEK-a sa gošćama, ovo je jedno sirovo, muško izdanje. Opširnije o svemu u 119. KUPEK izdanju.