<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nakon 12 godina od ubistva Đinđića ušli u trag milonima eura i zlatu Zemunskog klana

Srbija

'Pravilo 'zemunaca' bilo je: ako ne znaš što ćeš s parama zakopaj ih! Pa nisu ih držali u bankama'

26. mart 2015, 12:00

Srbija je nakon više od 12 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića konačno ušla u trag zakopanom blagu zemunskog klana, piše srbijanski Informer.
List se poziva na izvore iz Tužiteljstva za organizirani kriminal i navodi da se došlo do najnovijih saznanja o blagu zemunskog klana koja ukazuju da je ono zakopano najvjerovatnije u šumi kraj aerodoroma 'Nikola Tesla'.

- Uz iskaze Miloša i Aleksandra Simovića pojavili su se još neki dokazi i ozbiljnije indicije da deseci miliona eura i dan-danas leže zakopane u Surčinu – kaže njihov izvor iz istrage.

Bivši šef Uprave kriminalističke policije MUP-a, Mile Novaković, uvjeren je da je novac Dušana Spasojevića Šiptara i dalje zakopan.

- Pravilo 'zemunaca' bilo je: ako ne znaš što ćeš s parama zakopaj ih! Sigurno ih nisu držali u trezorima švicarskih banaka – kaže on.

Bivši član zemunskog klana, Miloš Simović, osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera i druge mafijaške zločine, spreman je otkriti točnu lokaciju na kojoj je prije 13 godina s bratom Aleksandrom, po nalogu Dušana Spasojevića, zakopao 22 miliona eura i više od 10 kilograma zlata.

O zakopanom blagu Dušana Spasojevića Šiptara je još 2007. godine pričao i Milošev rođeni brat Aleksandar Simović, također osuđen na 40 godina zatvora. Njihovi iskazi se potpuno poklapanju.

– Miloš tvrdi da je s bratom Aleksandrom u šumi pored autoceste u vrećama zakopao 22 miliona eura koje im je 'na čuvanje' dao Spasojević. Navodno, pored para zakopali su i više od 10 kilograma zlatnika. Lokacija na kojoj se nalazi zakopano blago nije otkrivena, iako je bilo pokušaja – tvrdi izvor blizak istrazi.