<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mame, budite ponosne na svoje tijelo!

“Imam strije i nosim bikini. Imam stomak koji je trajno mlitav, jer sam u njemu nosila tri velike bebe, i nosim bikini."

14. juni 2015, 12:00

Dok je bila na odmoru sa mužem, majka troje djece, Rachel Hollis, tražila je od muža da je fotografiše u bikiniju. Iako je primijetila da se na slici primijete strije, Hollis - koja inače vodi popularni lifestyle blog The Chic Site, odlučila je da podijeli fotografiju sa svojim čitaocima, uz snažnu poruku o izgledu ženskog tijela nakon porođaja.


“Imam strije i nosim bikini. Imam stomak koji je trajno mlitav, jer sam u njemu nosila tri velike bebe, i nosim bikini. Moj pupak je mlitav...(ranije nisam ni znala da je to uopšte moguće), pa ipak nosim bikini. Nosim bikini jer sam ponosna na ovo tijelo i na svaki trag na njemu. Svaki taj trag pokazuje koliko sam bila blagoslovena da nosim svoje bebe, a mlitav stomak pokazuje koliko sam naporno radila na tome da izgubim suvišnu kilažu. Nosim bikini jer jedini muškarac do čijeg mišljenja mi je stalo zna kroz šta sam prošla da bih ovako izgledala. Taj isti muškarac kaže da nije vidio ništa privlačnije od mog tijela, sa sve strijama. To nisu ožiljci, cure, to je ordenje i vi ste ga zaslužile! Pokažite to tijelo i budite ponosne na njega!”


U svega nekoliko minuta, fotografija je imala preko 100 lajkova na Facebooku, a četiri dana kasnije, ima ih preko 350,000. U znak solidarnosti, i druge žene su objavile svoje slike u bikiniju na njenom zidu. "To je planulo kao šumski požar," kazala je Hollis za list The Huffington Post, dodajući, "Jako sam zahvalna zbog pažnje koju sam dobila i sretna sam što je to na pozitivan način uticalo i na druge mame. "


Ova majka troje djece, uzrasta 8, 6 i 2, kaže da se nada da će objavom svojih fotografija pomoći ljudima “da se osjećaju inspirisano i ohrabreno da budu ponosni na svoje tijelo bez obzira na to kako izgledaju!


Hollis takođe kaže da ju je viralno iskustvo naučilo vrijednu lekciju o vrsti iskrenosti koja se sviđa ženama. "Žene žele da vide stvarnost," objašnjava. "One žele da vide stvari koje su inspirativne, ali to mora da bude dozirano istinom.

Lijepo je pokazati svoj život na društvenim medijima kada vam je  kosa isfenirana i kad nosite lijepu odjeću, ali moramo biti iskreni i kada su u pitanju teže stvari. Istina čini da se osjećamo kao da nismo sami … istina čini da pomislimo 'I ja isto! I ja se tako osjećam!'"