<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izetbegović: Na tragu smo rješenja

SARAJEVO

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je u Sarajevu s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem o načinima deblokade formiranja federalne vlade.

26. mart 2015, 12:00

Izetbegović je novinarima potvrdio da bi se on danas ili sutra trebalo da susretne s predsjednikom Demokratske fronte (DF) Željkom Komšićem da bi bilo pronađeno rješenje i okončan proces formiranja novog postizbornog saziva Savjeta ministara i federalne vlade.

"Ne bih govorio o detaljima, ali nakon razgovora sa Čovićem na tragu smo rješenja. Potrebno je još vidjeti da li će se s tim složiti i Komšić", istakao je Izetbegović.

Problemi u vezi s formiranjem federalne vlade pojavili su se nakon što je utvrđeno da nije ispoštovana zastupljenost naroda u toj entitetskoj vladi koji su prethodno predložili predsjednik Federacije BiH i njegov zamjenik.

Izetbegović je odbacio tvrdnje opozicionih stranaka na državnom nivou da su rokovi za formiranje Savjeta ministara istekli 19. marta.