<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Apel na građane da ne uništavaju saobraćajnu signalizaciju

BANJALUKA

Prošle godine uništeno ili oštećeno 350 saobraćajnih znakova.

29. mart 2015, 12:00

Tokom 2014. godine, na području Banje Luke uništeno je ili oštećeno oko 350 saobraćajnih znakova, devet saobraćajnih ogledala, šest svjetlećih saobraćajnih znakova, 17 oznaka autobuskih stanica uništeno u potpunosti, a u navedenom periodu evidentirano je preko 900 porušenih znakova.

Kako je navedeno iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, ukupan iznos štete procijenjen je na oko 70.000 KM.

Na području našeg grada već dugi niz godina je prisutan trend namjernog uništavanja saobraćajne signalizacije i opreme od strane nesavjesnih pojedinaca.

Takođe, u zadnje vrijeme, povećan je obim vandalskog ponašanja u vozilima javnog prevoza putnika što se ogleda u namjernom cijepanju sjedišta, krađi protivpožarnih čekića iz autobusa, uništavanju plastičnih i metalnih dijelova u unutrašnjosti autobusa, ispisivanju grafita i slično.

Gradska uprava i ovaj put apeluje na građane da ne uništavaju saobraćajnu signalizaciju, jer se na taj način vozači dovode u zabludu, te se direktno ugrožavaju njihovi životi i životi ostalih učesnika u saobraćaju, a iz gradskog budžeta se moraju izdvajati dodatna sredstva, koja bi mogla biti utrošena mnogo korisnije.

Takođe, uništavanjem opreme u autobusima, direktno se utiče na pad kvaliteta javnog prevoza u našem gradu i prevoznička preduzeća umjesto da ulažu u modernizaciju voznog parka moraju izdvajati sredstva na sanaciju štete pričinjene vandalizmom.