<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Brnović i Jovetić razočarani, Đurđevac ponašanje navijača nazvao primitivizmom

Prekid fudbalske utakmice Crna Gora-Rusija, izazvao je brojne negativne reakcije javnosti, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, ali i u Rusiji.

28. mart 2015, 12:00

 Ponašanje dijela navijača koštalo je sinoć selekciju Crne Gore poraza i prije samog kraja utakmice. Nakon što je već u 1. minuti bakljom u glavu pogođen golman Rusije Akinfejev, u 67.minutu je neko iz publike opet u glavu novčićem pogodio jednog ruskog fudbalera.

Iz Fudbalskog saveza Crne Gore uputili su izvinjenje reprezentacije Rusije, ali i zamjerili domaćim navijačima na nedoličnom ponašanju. Selektor Branko Brnović i reprezentativac Stevan Jovetić bili su vidno razočarani dešavanjima, dok je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac ponašanje navijača nazvao primitivizmom.

"Zar se poslije ovakvih stvari ponovo kliče Crnoj Gori i govori 'Crna Goro, volim te'. A sve uradiš da odmogneš Crnoj Gori i ovim igračima. Vidjeli ste kako su momci igrali u prvom poluvremenu. Zar je bilo za očekivati poslije svih ovih događanja da imaju punu koncentraciju u prvom poluvremenu? Utakmica je od prvog trenutka bila na ivici prekida. Vidjeli ste koliko je ljudi bilo angažovano u samoj organizaciji, koliko puta smo molili publiku da se uzdrži od svega. Izgleda da mi ne zaslužujemo ni državu, ni nacionalni tim, ni plasman na veliko takmičenje", kazao je Đurđevac.

On je istakao da je srećna okolnost sinoćnjeg meča što niko nije stradao.

"Kako igrači sutra da se odazovu pozivu za reprezentaciju? Kome se dolazi da igra za reprezentaciju pod ovim uslovima? Svi oni imaju svoj veliki san. A veliki san za malu Crnu Goru je da se pojavi na velikom takmičenju. Pod ovim uslovima? Da se prave prekidi utakmica, da se ubacuje nešto na teren i onda kaže 'Crna Goro, volim te'. Gdje to ima? To je takvo licemjerstvo, takav primitivizam, da toga nigdje nema. Možemo samo Boga da molimo što sinoć niko nije nastradao", poručio je generalni sekretar FSCG Đurđevac.

-Brnović se izvinio reprezentaciji Rusije

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Branko Brnović, izvinio se stručnom štabu i igračima Rusije zbog incidenata pod Goricom. Istakao je i da su igrači Crne Gore izuzetno razočarani.

"Htjeli su da daju sve od sebe, znali smo šta nas čeka, izuzetno jaka reprezentacija. Nakon prekida u prvom dijelu, nismo se dobro snašli, ali u drugom smo bili znatno bolji. Onda se desilo šta se desilo, potpuno zaslužen prekid, nije trebalo da se igra ni nakon prvog prekida", rekao je Brnović.

-Jovetić: Ovo nam nije trebalo

Stevan Jovetić, reprezentativac Crne Gore, bio je razočaran nakon dešavanja koja su se sinoć dogodila pod Goricom i izvinio se fudbalerima Rusije.

"Razočarani smo svi, mislim da nam ovo ništa nije trebalo, pogotovo u trenutku kada se dogodilo, jer smo u drugom poluvremenu počeli da igramo dobro. Izvinjavam se svima iz reprezentacije Rusije, želim golmanu da se brzo oporavi, nadam se da nije ništa ozbiljno. Na kraju, najviše ispaštamo mi, nadam se da kazna neće biti drastična", kazao je Jovetić.

Ruska fudbalska federacija uložila je protest zbog odluke zvaničnika Evropske fudbalske unije (UEFA) da se nastavi odigravanje kvalifikacione utakmice reprezentacije Rusije protiv selekcije Crne Gore, nakon što je ruski golman pogođen bakljom.

"Sramota je da su postupci navijača Crne Gore pokvarili nešto što je mogla biti veoma interesantna utakmica. Poslije meča, Ruska fudbalska federacija uložila je protest. Prema našem mišljenju, utakmica je trebala biti prekinuta u prvoj minuti", rekao je Nikolaj Tolstih, predsjednik Ruske fudbalske federacije, a prenijeli su ruski mediji.

Meč kvalifikacija za odlazak na EP 2016 u Francuskoj, između Crne Gore i Rusije najvjerovatnije će biti registrovan službenim rezultatom 0:3, a sigurno je i da Crnu Goru čeka kazna.