<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kolinda Grabar Kitarović: Sretno dijete i sretna obitelj temelj su uspješne Hrvatske

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i nova zamjenica gradonačelnika Zagreba Vesna Kusin sudjelovale su u Gradskoj vijećnici na predstavljanju Humanitarne udruge "Dora" koja od 1991. pomaže djeci i studentima u školovanju

29. mart 2015, 12:00

 Humanitarna udruga "Dora" predstavila je svoj humanitarni program ostvaren tijekom prošle godine pod nazivom "Želim biti". Vođeni ciljem da se obrazovanjem bori protiv siromaštva i isključenosti, "Dora" je prošle godine tijekom više humanitarnih akcija prikupila iznos od 38.000 kuna (50.000 eura) te dodijelila 58 godišnjih stipendija za vrijedne i uporne srednjoškolce i studente iz cijele Hrvatske.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako je Udruga Dora jedna od vodećih u Hrvatskoj u brizi o stipendistima, djeci i mladima. Pohvalila je brigu prema djeci koja su socijalno ugrožena i kojima je potrebna materijalna pomoć kako bi ostvarila svoju socijalnu uključenost i dostojno se obrazovali.

"Sretna obitelj, a potom i sretno dijete temelj su za uspješnu i prosperitetnu Hrvatsku", naglasila je Grabar Kitarović u svom obraćanju te dodala kako svako dijete trebalo imati jednake mogućnosti u svom odrastanju.

Predsjednica je pozvala sve koji mogu da se pridruže kao volonteri ovoj i drugim humanitarnim udrugama kako bi pomogli onima kojima je potrebno, kao i donatore.

Na svečanom skupu u Gradskoj vijećnici okupili su se donatori, volonteri i štićenici ove udruge.

Ova neprofitna udruga osnovana je 1991. godine kako bi pomogla djeci civilnim žrtvama rata u školovanju i zahvaljujući njenim stipendijama do sada je školovano preko 6.000 djece i studenata. Tijekom godina prikupljeno je i donirano preko ove udruge više od 7 milijuna eura.