<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Emotivna poruka studenta poginulog u padu aviona

Posljednje jutro s mojim princom

Shrvana djevojka studenta koji je poginuo u padu Germanwingsova aviona u Alpama na Facebooku se oprostila od svoje ljubavi posljednjom fotografijom koju su snimili prije njegove tragične smrti.

30. mart 2015, 12:00

"Posljednje jutro s mojom ljubavi, mojim najboljim prijateljem, mojim zaštitnikom, mojim princem",napisala jeAnneli Tiirikuz fotografiju s 28-godišnjimPaulom Bramleyem, koji se nalazio u avionu kojeg je kopilotAndreas Lubitz zabio u planinu.

"Bio je najbolji čovjek kojeg sam upoznao", tek je jedan od brojnih komentara ispod fotografije, u kojima joj većina izražava sućut zbog gubitka.

"Hvala vam, bio je. Ovo je veliki gubitak za sve. Kako je moguće da najživotnija i najpozitivnija osoba koja je ikad postojala bude samo tako uzeta od nas na ovaj način.... ne razumijem", odgovorila je.

Fotografiju je objavila nakon što je otac njenog dečka javno zamolio da se 150 žrtava nikada ne zaboravi te da avio linije budu transparentnije, piše Daily Mail. 

Philip Bramley posjetio je spomenik na mjestu pada Germanwingsova leta 9525.

"Bitno je da se to ne smije dogoditi nikada više, moj sin i ostali u tom avionu ne smiju biti zaboravljeni, nikada. Ne želim da ih se ikada zaboravi", rekao je.

"Vjerujem da naše avio kompanije trebaju biti transparentnije, a o pilotima se treba bolje brinuti. Stavljamo svoje i živote naše djece u njihove ruke. Želim da se podigne ovaj oblak što se nadvio nad taj grad i ne želim da ostane upamćen po činu jedne osobe", poručio je.

Njegov sin je studirao hotelijerstvo u Lucernu u Švicarskoj, a u Barceloni je boravio nekoliko dana s prijateljima. Planirao je posjetiti svoju porodicu, a ukrcao se na kobni let.