<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Direktni letovi iz Srbije za Ameriku?

BEOGRAD

Srbija do kraja godine očekuje konačan dogovor o direktnim letovima za SAD, čime će postati prva zemlja u regionu bivše Jugoslavije koja ima direktne prekookeanske letove, izjavila je potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

30. mart 2015, 12:00

Ona je u Privrednoj komori Srbije rekla da će u aprilu, u ime Vlade Srbije, potpisati sporazum koji su usaglasile Srbija i SAD.

"Trenutno bi trebalo da prođemo određene procedure i očekujem da ćemo do kraja godine imati dogovor o letovima za SAD, a pre svega, za NJujork", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da bi letovi mogli biti do NJujorka i još nekih destinacija, što će biti dogovoreno sa nacionalnim avioprevoznikom "Er Srbija" - saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je da je Srbija prošla sve kontrole sa najboljim ocjenama, ali da predstoje još određene procedure zbog čega se do kraja godine očekuje finalni dogovor.

Obnova direktnih prekookeanskih letova srpskog nacionalnog avioprevoznika omogućena je pošto je u četvrtak, 26. marta, Vlada Srbije usvojila tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade SAD o direktnim letovima između dvije zemlje.

Sporazum donosi povezivanje dvije privrede, dodatno zapošljavanje, te razvoj aerodromske infrastrukture, jer će podstaći izgradnju druge piste i novih putničkih terminala, ali i rast vrijednosti brenda srpskog nacionalnog avioprevoznika "Er Srbija". 

Aerodrom "Nikola Tesla" postaće atraktivan za potencijalne investitore i pravi regionalni centar, što će doprinijeti značajnom porastu prevoza robe ka Americi.