<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poziv za učešće na međunarodnom projektu Punch International

Međunarodni filmski festival Kratkofil Plus poziva mlade umjetnike na učešće u projektu Punch International, organizovanog u saradnji sa filmskim festivalom Flimmer iz Norrköpinga, Švedska.

30. mart 2015, 12:00

PUNCH International ima za cilj da polaznike iz Bosne i Hercegovine i Švedske upozna sa osnovama produkcije društveno angažovanih dokumentarnih filmova, te im omogući da, uz profesionalnu superviziju, produciraju kratki dokumentarni film.

Dvije najbolje ideje iz BiH biće realizovane u okviru zajedničkog omnibus dokumentarca, sa dva kratka filma švedskih autora, koji će se realizovati u saradnji sa Flimmer filmskim festivalom. Omnibus će premijerno biti prikazan na domaćim i međunarodnim festivalima, te na više televizija u cijeloj regiji.

Prijave traju do 13.04.2015. a svi zainteresovani mogu aplicirati na email [email protected] sa opisom ideje za film, kratkom biografijom i motivacionim pismom. Odabrane ideje i autori biće objavljeni do kraja aprila.

Intenzivni kurs za polaznike iz BiH i Švedske održaće se u Banjaluci od 9. do 17.05.2011, nakon čega slijedi snimanje filmova.

Kurs se nastavlja u junu kada se polaznici vraćaju u montažu, dok će u julu 2015. završeni filmovi biti premijerno prikazani na Međunarodnom filmskom festivalu Kratkofil Plus. PUNCH International se nastavlja u oktobru kada će autori odabranh filmova imati priliku da svoje filmove prikažu festivalu Flimmer u Norrköpinga.

Odabranim kandidatima se pokrivaju svi troškovi - obuka, iznajmljivanje opreme, postprodukcija, prevoz, hrana i smještaj, te putovanje na oktobarsku premijeru na Flimmer.

Supervizor produkcije je producentica iz Švedske, Boel Zetterman i dokumentarista iz BiH Branko Lazić, a projekat PUNCH International podržan je i od strane Švedskog instituta.