<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u Banjaluci

Humanitarnim koncertom u Kulturnom centru Banski dvor večears, 30. marta, Udruženje za pomoć licima sa autizmom "Djeca svjetlosti" počeće obilježavanje 2. aprila, Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

30. mart 2015, 12:00

Na koncertu, koji je zakazan za 19 časova, učestvovaće Lukijan i Kristina Ivanović, Marija Šestić, David Radosavljević, Sergej Pajić, plesači "Salse", Kulturno-umjetničko društvo "Sveti Sava", te Dječiji hor "Jedinstvo“.

Predsjednik Udruženja "Djeca svjetlosti" Mirjana Kojić izjavila je novinarima da je Udruženje, osim koncerta, pripremilo i druženje članova udruženja 2. aprila u Muzičkom paviljonu Parka "Petar Kočić" u Banjoj Luci, koje je zamišljeno kao kreativno-adukativne radionice sa korisnicima i njihovim gostima.

Kako je broj djece sa ovim problemom sve veći, istakla je ona, Udruženje je osjetilo potrebu da organizuje dnevni centar za punoljetne osobe sa autizmom.

-Preseljenje u nove prostorije koje smo nedavno dobili na korištenje od Grada, omogućilo nam je realizovanje tog projekta, tako da uskoro očekujemo i otvaranje Dnevnog centra, gdje će odrasle osobe sa autizmom moći sa stručnjacima provesti do osam časova - najavila je Kojićeva.

Koncert "Autizam govori srcem": Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u Banjaluci će biti održan i humanitarni koncert pod nazivom "Autizam govori srcem" u organizaciji Centra za edukaciju „Tvoja riječ“. Koncert je najavljen za 2. april u Dječijem pozorištu RS, sa početkom u 19 časova.

- U Srpskoj znatno raste broj mališana sa problemima u razvoju, ali su vidljivi rezultati, djeca postižu značajne uspjehe u smislu socijalizacije i upisa u redovno školovanje - kazala je novinarima predsjednik UO i Skupštine Centar za edukaciju "Tvoja riječ", Olivera Ratković.