<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ivanić o novom Vijeću ministara BiH: Očekujemo ozbiljan ekonomski program i reforme

- "Njihova je obaveza da naprave, zajedno sa vladama entiteta, ozbiljan ekonomski program i da se prihvate posla. Nama su potrebne ozbiljne promjene, ne prazna priča, ako društvo u cjelini nešto misli napraviti", poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

31. mart 2015, 12:00

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izrazio je zadovoljstvo da je današnjom sjednicom Predstavničkog doma PS BiH završen proces formiranja Vijeća ministara BiH te izrazio nadu da je formirana institucija koja treba da nastavi pozitivne trendove kao što je rad na izjavi o evropskom putu BiH i ozbiljnom programu reformi.

"Njihova je obaveza da naprave, zajedno sa vladama entiteta, ozbiljan ekonomski program i da se prihvate posla. Nama su potrebne ozbiljne promjene, ne prazna priča, ako društvo u cjelini nešto misli napraviti", poručio je Ivanić.

Poručio je da je predugo trajala depresija, pesimizam i dodao kako je obaveza novog Vijeća ministara BiH da unese novu energiju.

"Neće im biti lako, ali ako budu radili kako su rekli da će raditi, ako budu donosili promjene, ideje, inicijative, onda će biti koristi. Nadam se da se ovo Vijeće ministara neće utopiti u sivilo nekoliko zadnjih garnitura i da će unijeti nešto novo i iza sebe ostaviti trag", kazao je Ivanić.