<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nakon osam sati okončana talačka kriza u Istanbulu: Teroristi ubijeni, tužilac ranjen

Šef istanbulske policije Selami Altinok je izjavio da je glavni tužilac Mehmet Selim Kiraz, kojeg su držali teroristi kao taoca, ranjen te da je prebačen u bolnicu, dok su dvojica terorista smrtno stradali tokom policijske akcije

31. mart 2015, 12:00

 Operacija je, kako je kazao, trajala osam sati.

Nepoznati napadači za taoca su danas uzeli javnog tužioca Mehmeta Selima Kirnaza u njegovoj kancelariji u Istanbulu.

Nepoznati napadači ušli su u Kirnazovu kancelariju na šestom spratu zgrade Suda u Istanbulu i zarobili ga. Prethodno su oružjem prijetili i iz kancelarije udaljili Kirnazovog administrativnog saradnika.

Na mjesto incidenta stigla je policija, koja je pokušala otvoriti vrata kancelarije, ali u tim momentima su se začula dva pucnja u kancelariji.

Zgrada je evakuirana, a policija je poduzela maksimalne mjere predostrožnosti i pokrenula akciju oslobađanja zarobljenog tužioca. 

Riječ je o tužiocu iz Odjela istanbulskog tužilaštva za procesuiranje službenika, koji vodi istragu o smrti Berkina Elvana, mladića koji je stradao tokom incidenata za vrijeme protesta u istanbulskom Gezi parku u junu 2013. godine.