<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Počinje Liga 6 za košarkašice

ZENICA

Košarkašice Čelika, aktuelnog prvaka i osvajača Kupa BiH, prvu prvenstvenu utakmicu u nastavku ovogodišnjeg Prvenstva BiH, koje se završava kroz nadmetanje u Ligi 6, igraju s ekipom Rudar Sport iz Ugljevika, u petak, 3. aprila, u Gradskoj Areni Zenica.

01. april 2015, 12:00

Trener Slobodan Kecman u naredne utakmice ulazi sa oslabljenom ekipom, jer su dvije igračice povrijeđene i neće ih biti na otvaranju Lige 6. Radi se o Jasmini Bigović i Majdi Rahmanović, koje nisu u trenažnom procesu od finalne utakmice Kupa BiH, koja je igrana u Tuzli.

"Rudar Sport ima dobar sastav, ali vjerujem da ćemo uknjižiti prve bodove. Rudar je bio trećeplasirana ekipa prvog dijela i sigurno je da se radi o dobroj ekipi, koja može da iznenadi i pobijedi svaku od učesnica Lige", kazao je Kecman.

Pored Čelika i Rudar Sporta u Ligi 6 igraju sastavi Play Off Happy Sarajevo, Orlovi Banjaluka, Jedinstvo BHT Tuzla i Brčanka Brčko.