<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Snijeg pada preko prevoja Han Pogled

BANJALUKA

Snijega jutros ima preko prevoja Han Pogled na magistralnom putu Vlasenica - Han Pijesak, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

01. april 2015, 12:00

Prohodnost većine puteva u Srpskoj i Federaciji BiH je zadovoljavajuća, a zbog kiše vozačima se skreće pažnja na mokre i klizave kolovoze.

Zbog sanacije klizišta u mjestu Glavičice, na magistralnom putu Bijeljina - Šepak, dolaziće do prekida u odvijanju saobraćaja. Danas će to biti od 11 do 16 časova, a sutra od 8 do 15 časova.

Na magistralnom putu od Doboja prema Stanića Rijeci, granici sa Federacijom BiH, danas će od 13.30 do 14 časova povremeno biti obustavljan saobraćaj kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Zbog radova na magistralnom putu Nevesinje - Mostar, na dionici od entitetske granice prema Nevesinju 1, od danas do 20. maja na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta.

Počela je sanacija oštećenja dionice magistralnog puta od Broda na Drini do Šćepan Polja, prema granici sa Crnom Gorom, zbog čega će više puta u toku dana saobraćaj biti obustavljan, ali ne duže od 30 minuta.

Predviđeno je da radovi traju narednih 60 dana. Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i za vozila čija dužina prelazi osam metara.

U prijedorskim naseljima Pećani i Donja Puharska počela je gradnja nadvožnjaka preko željezničke pruge i magistralnog puta Prijedor - Novi Grad, zbog čega će dolaziti do povremenih obustava saobraćaja u zoni gradilišta.

Obustava će biti vršena uz asistenciju policije u trajanju od 20 minuta, na svakih sat vremena.

Saobraćaj će biti potpuno obustavljen i u Prijedoru, na dijelu Ulice Meše Selimovića od raskrsnice sa Ulicom vojvode Putnika do raskrsnice sa pristupnom ulicom prema novoizgrađenim objektima uz željezničku prugu.

Vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom zbog radova u mjestu Vrbanja, na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac.

Saobraćaj je i dalje obustavljen u mjestu Vrioci, na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka gdje zbog izlaska građevinskih mašina i vozila koja su angažovana na gradnji autoputa Banjaluka - Doboj dolazi do povremenih obustava.

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar, u mjestu Bočac, te regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Povremene polučasove obustave saobraćaja zbog deminiranja biće na snazi na regionalnom putu od Ševarlija prema Pridjelu Gornjem, na području grada Doboja, od 8 do 16 časova, te na putnom pravcu Polje - Podnovlje, na lokalitetu Gornji Božinovci 5, od 9 do 15 časova.

Vozačima se skreće pažnja na moguće odrone na putnim pravcima Karanovac - Kneževo - Ugar, Banjaluka - Crna Rijeka - Jajce, Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Šipovo - Strojice, Brod na Drini - Dobro Polje, Kula - Trnovo, Lapišnica - Prača i Podromanija - Sastavci.

Povećana je opasnost od odrona je i putevima Tuzla - Bijeljina, Bugojno - Novi Travnik, Sarajevo - Foča, Jajce - Banjaluka i Bihać - Bosanska Krupa.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.