<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Povećana opasnost od odrona

Vozači oprez

Prema prikupljenim podacima, na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

01. april 2015, 12:00

Kolovozi su pretežno mokri, osim ne području Hercegovine gdje se saobraća po suhom kolovozu.
Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, a posebno izdvajaju se putni pravci: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka i Bihać-Bosanska Krupa. 

Zbog radova na sanaciji magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum, saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. 

Zbog izvođenja minerskih radova, danas u vremenu od 13.30 do 14.00 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na dionici M-4 Doboj-Stanić Rijeka. 

Na autoputu A1 saobraća se nesmetano. Na dionici Zenica-Tarčin vozi se po mokrom, dok se na dionici Zvirovići-Bijača vozi po pretežno suhom kolovozu. 

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominje se da je zimska oprema zakonski obavezna do 15.04. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

RADOVI: 
MAGISTRALNI PUTEVI: 
M-4 
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 
Doboj-Gračanica,(most preko potoka Dubovac)-zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 
M-6.1 
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. 
Nevesinje-Mostar dionica (Bakračuša-Nevesinje), zbog sanacionih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 
M-16 
Jajce Banja Luka ( lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. 
M-16.2 
Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolovoza u blizini Jablanice, usporeno je saobraćanje. 
M-17 
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati. 

M-18 
Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone. 

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara, u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta. 

REGIONALNI PUTEVI 
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka). 
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta. 
R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene)-zbog izvođenja hitnih radova na otklanjanju stijenskih masa na kolovozu, saobraćaj će se u vremenu od 08 do 16 sati, odvijati iz povremene polusatne obustave saobraćaja. 
R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”). 

KANTON SARAJEVO 
-Zbog izvođenja neophodnih radova, usporeno se saobraća u ulicama Kromolj i Slatinski put u Vogošći (od br. 3 do br.87). 
- Zbog održavanja memorijalne ulične trke danas u vremenu od 11 do 12 sati privremeno će se obustaviti saobraćaj na području Ilidže, u ulicama Hrasnička cesta i Butmirska cesta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.