<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Raspisan konkurs za najbolji mural u Prijedoru 2015.

Trebaš ZID!?

01. april 2015, 12:00

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora i ove godine raspisuje konkurs za mural u Prijedoru.

Već je treću godinu zaredom izabrana je fasada u samom centru grada, pješačkoj zoni, glavnoj ulici grada.

Završetkom i realizacijom ovogodišnjeg murala biće realizovan i treći mural, pa tako Prijedor ide naprijed i uistinu postaje grad murala, da! Tri murala u jednoj ulici!

Evo kako je to sve krenulo…

Grad Prijedor unazad više od deceniju i po tijesno sarađuje sa italijanskim gradom Trento iz pokrajine Trentino. Nagrada nosi ime trentinske umjetnice murala Paole de Maninkor (Manincor), koja je 1998. godine oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj srednjoj školi i zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara u Prijedoru i njegovoj okolini.

Dodjela nagrade pokrenuta je u čast ovoj umjetnici, u čast decenijskoj decentralizovanoj saradnji između Prijedora i Trenta te u slavu likovne umjetnosti. Grad Prijedor poznat je po velikom broju umjetnika,grad umjetnosti-grad umjetnika,a sada grad murala!

I da se vratimo na detalje konkursa…

Konkurs je otoren od 3. marta do 30 aprila 2015, pravo učešća imaju svi, a tema je slobodna. Nagrada se sastoji od nagradne plakete i nagradnog fonda od 3000BAM(neto), a udruženje preuzima troškove materijala za realizaciju murala kao i boravka umjetnika.

Potrebni aplikacioni formural i informacije možete naći na ulupd.com , a za sva dodatna pitanja pišite na: [email protected]  ili [email protected]

Prijave slati isključivo na e_mail adresu [email protected]